De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Zevende DWDD Heimwee: Hier is... Adriaan van Dis met Yuval Noah Harari

04-02-2020

Onder de vlag van DWDD Heimwee presenteren we voor de zevende keer de terugkeer van het legendarische boekenprogramma 'Hier is... Adriaan van Dis..'  Op vier februari maakt DWDD plaats voor Adriaan van Dis. Hij maakte maandag bij Matthijs bekend wie zijn gast is: niemand minder dan Yuval Noah Harari neemt plaats aan zijn tafel.

 Harari is historicus en internationale bestsellerauteur. Hij wordt gezien als een van de grootste denkers van onze tijd. Hij verkocht wereldwijd 20 miljoen boeken, waarvan meer dan een half miljoen in Nederland. Zijn boeken Sapiens, Homo Deus en 21 lessen voor de 21ste eeuw stonden maandenlang onafgebroken in de bestsellerlijsten. Internationale kopstukken als Angela Merkel, Emmanuel Macron en Mark Zuckerberg gingen met hem in gesprek en onlangs ontmoette onze eigen premier Rutte Harari tijdens het World Economic Forum in Davos.

Van Dis spreekt de schrijver een uur lang in het oude 'Hier is…' decor, net als voorgaande jaren, toen o.a. Stephen Fry, Maarten Biesheuvel, Simon Schama, Howard Jacobsen en Hilary Mantel te gast waren. Waar toen nog meerdere schrijvers geïnterviewd werden, is Harari nu de enige gast.

Kijk hier alle voorgaande edities van 'DWDD Heimwee: Hier is… Adriaan van Dis'

‘Hier is… Adriaan van Dis’ is het legendarische Nederlandse praatprogramma, uitgezonden door de VPRO, waarin Van Dis beroemde buitenlandse en Nederlandse schrijvers ontving. Het programma, dat tussen 1983 en 1992 werd uitgezonden, geldt nog steeds als het meest succesvolle Nederlandse tv-programma over literatuur. In 1986 kreeg Van Dis er de Nipkowschijf voor. 

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.