De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Alle edities 'DWDD Heimwee: Hier is... Adriaan van Dis' verzameld.

  •  
03-02-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1103 keer bekeken
  •  
Stephen FRY 381282_custom_zesde_keer_dwdd_heimwee_hier_is_adriaan_van_dis_hele_uitzending_680x383
7e DWDD Heimwee: Hier is... Adriaan van DIs - 4-2-2020
Te gast is historicus en internationale bestsellerauteur Yuval Noah Harari.
6e DWDD Heimwee: Hier is... Adriaan van Dis - 08-03-2018
De Palestijns-Syrische dichter Ghayath Almadhoun nam samen met Anne Vegter plaats aan tafel, evenals de Engelse komiek, schrijver, acteur en presentator Stephen Fry!
5e DWDD Heimwee: Hier is... Adriaan van Dis - 23-03-2017
In deze uitzending: Jaap Robben, schrijver en dichter van kinder- en jeugdboeken, hij kreeg lovende recensies en drie prijzen voor zijn debuutroman Birk; Paul Beatty, in 2016 de eerste Amerikaanse winnaar van de Man Booker Prize met zijn vierde roman The Sellout; en tenslotte Dame Hilary Mantel, die wereldwijd succes oogstte met haar romans over het leven aan het hof van Hendrik VIII. Voor de eerste twee delen van de trilogie Wolf Hall en Het Boek Henry kreeg zij de Man Booker Prize.
4e DWDD Heimwee: Hier is... Adriaan van Dis - 10-03-2016
Gasten:
- De uit Irak gevluchte Rodaan Al Galidi leerde zichzelf Nederlands. In Hoe ik talent voor het leven kreeg beschrijft Al Galidi het leven van hoofdpersoon Semmier Kariem in het asielzoekerscentrum. Zijn eigen ervaringen in het azc gebruikte hij hierbij ter inspiratie.
- De Oekraens-Duitse literatuurwetenschapper, schrijfster en journalist Katja Petrowskaja schreef in 2014 Vielleicht Esther, waar ze de Aspekte-Literaturpreis mee won.
- Andrew Solomon schrijft over politiek, cultuur en psychologie. Zijn boek The Noonday Demon over depressies won de National Book Award in 2001, was een finalist voor de 2002 Pulitzer Prize en werd opgenomen in de lijst van The Times voor de honderd beste boeken van het decennium. 
3e DWDD Heimwee: Hier is... Adriaan van Dis - 5-3-2015
Gasten:
- Salomon Kroonenberg is een Nederlandse hoogleraar in toegepaste geologie aan de TU Delft en schrijver van het boek De menselijke maat: de aarde over tienduizend jaar. 
- Jhumpa Lahiri schrijft sinds haar debuutbundel 'Een tijdelijk ongemak' al over het lot van de vreemdeling. Nu doet Lahiri moedig en openhartig verslag van haar eigen ervaringen in haar boek Met andere woorden.
- Howard Jacobson stond al tweemaal op de longlist van de Man Booker Prize, voordat hij voor De Finklerkwestie deze belangrijkste prijs uit het Engelse taalgebied kreeg.
2e DWDD Heimwee: Hier is... Adriaan van Dis - 06-03-2014
Drie gasten van formaat: de Colombiaanse schrijver Juan Gabriel Vasquez, die met zijn laatste roman Het geluid van vallende dingen wereldwijd lovende kritieken ontving. Ook ontvangt hij de Nederlandse schrijfster Helga Ruebsamen, bekend van Het lied en de waarheid, Beer is terug en Olijfje en andere verhalen, en tenslotte Simon Schama, Brits historicus die vorig jaar het eerste deel van zijn omvangrijke The History of the Jews uitbracht.
1e DWDD Heimwee: Hier is... Adriaan van Dis - 14-3-2013
Gasten: De jonge Duitse schrijfster Judith Schalansky, die de overgangstijd in Oost-Duitsland na de val van de muur in zwarte humor beschrijft. Clive Stafford Smith, een Brits-Amerikaanse advocaat die zijn leven wijdt aan de strijd tegen de doodstraf. En Maarten en Eva Biesheuvel, over schrijven tegen de krankzinnigheid.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.