De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

DWDD Heimwee: Kopspijkers

07-12-2019

Lees hier het interview met de cabaretiers van Kopspijkers: hun favoriete typetjes.

In 'DWDD Heimwee: Kopspijkers' keert het legendarische VARA-programma na bijna vijftien jaar voor één keer in vol ornaat terug op de zaterdagavond. Het wordt een ouderwetse Kopspijkers met natuurlijk Jack Spijkerman als presentator en meer cabaret en typetjes dan ooit: o.a. Peter Heerschop, Viggo Waas, Hans Sibbel, Owen Schumacher, Erik van Muiswinkel, Sanne Wallis de Vries en Paul Groot. Het bekende Kopspijkers-spel wordt deze avond gespeeld door Bert Visscher en Brigitte Kaandorp, er is livemuziek van Van Dik Hout en nog veel meer. Het programma duurt deze eenmalige keer 10 min langer dan voorheen: 60 minuten lang is zappen zinloos.

Bijna 25 jaar geleden presenteerde Jack Spijkerman op de late zaterdagavond het programma 'Spijkertijd', al snel verhuisde het programma naar prime time zaterdagavond met de titel Kopspijkers. Het VARA-programma liep ruim tien jaar en was destijds een van de succesvolste programma's met geregeld meer dan 3,5 miljoen kijkers. In 2002 werd de show bekroond met de Gouden Televizier-Ring, de Nipkow schijf, een aantal Gouden beelden en Zilveren Televisie-sterren.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.