De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

De Wereld Draait Door hele uitzending 07-10-2019

07-10-2019
• Vandaag werd onder de vlag van Extinction Rebellion wereldwijd gedemonstreerd voor ingrijpende maatregelen om klimaatverandering tegen te gaan. In Amsterdam werd de Stadhouderskade voor het Rijksmuseum geblokkeerd. Aan tafel activisten Sjoerd de Koning, Chaja Merk en Rutger Bregman, schrijver van 'De Meeste Mensen Deugen'.

• In juli dit jaar startte het Rijksmuseum 'Operatie Nachtwacht'; een onderzoek naar en restauratie van het beroemdste werk van het museum. Aan tafel directeur Taco Dibbits met een tussentijdse update van de onderzoeksresultaten.

• Dafne Schippers is terug van het WK atletiek in Doha. Ze liep een liesblessure op tijdens de halve finale van de 100 meter, waardoor zij ook op de 200 meter haar titel niet kon verdedigen.

• David Bowie werkte de laatste maanden van zijn leven aan het totaalkunstwerk 'Lazarus'. Zondag is de premiere in het DeLamar Theater. Op ons podium een voorproefje: zangeres Juliana Zijlstra en pianist Henry Hey spelen 'Life On Mars' uit de voorstelling.

• Erben Wennemars is tafelheer.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.