De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Kunstdetective Arthur Brand spoort verloren Picasso op

26-03-2019

Buste de Femme, een verloren gewaand schilderij van Pablo Picasso dat in 1999 werd gestolen, is teruggevonden in Amsterdam. Kunstdetective Arthur Brand heeft de Picasso ter waarde van 25 miljoen euro teruggevonden. Het schilderij is een portret van de minnares van Picasso, Dora Maar. Het werd na Picasso’s overlijden gekocht door een puissant rijke Saoedische sjeik die het op zijn jacht hing en daar werd het vervolgens in 1999 weer uit gestolen voor de kust van Antibes. Het schilderij verdween en men ging er vanuit dat het vernietigd was. Tot Arthur Brand na al die jaren een tip kreeg vanuit de Nederlandse onderwereld: het schilderij zou in die kringen te vinden zijn. 

Hier kun je zijn boek 'De Paarden van Hitler' winnen!

Meer literatuur? Klik hier en bekijk alle gesprekken en extra informatie over de boeken van de maand terug op de overzichtspagina.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.