Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door hele uitzending - 9-10-2013

09-10-2013
- Vanmorgen kwam het nieuws naar buiten over een grote zedenzaak. Een man wordt  van kinderporno, het plegen van ontucht en het verleiden van meisjes via het internet verdacht.  Hij haalde in de afgelopen 8 jaar honderden meisjes over om seksuele handelingen te verrichten voor de webcam. Hij verzamelde 26.000 filmpjes en 144.000 fotos. We bespreken deze vorm van digitale kinderlokkerij, Grooming, met ons tienerparlement: Janne, Mischa,  Geoffrey en Lotte. Hoe kwam dit nieuws bij hun binnen kwam en gebeuren dit soort dingen vaker op het internet?

- Morgen bestaat n van de meest vooraanstaande instituten op het gebied van kankeronderzoek 100 jaar: het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Het feit dat onderzoek en behandeling onder n dak zitten maakt dat ontwikkelingen snel kunnen gaan. Iets dat onze gasten van vanavond perfect illustreren: onderzoeker Ren Bernards, arts Jan Schellens en patint Nellie Bos.

- Spoiler alert en zakdoekjes bij de hand voor Bridget Jones fans! Want wat blijkt?! Nadat lezers weg zwijmelden bij het huwelijksaanzoek van Bridgets grote liefde Mark Darcy aan het eind van het tweede boek, blijkt dat schrijfster Helen Fielding hem in deel drie genadeloos en onherroepelijk heeft laten sterven. Bij ons aan tafel vier fans over het verlies van Mr. Darcy.

Muziek is er van Eric Vloeimans, tafeldame is Rosanne Hertzberger en onze vaste huisdichter op de woensdag: Nico Dijkshoorn!