Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door hele uitzending - 4-2-2014

4 feb 2014
Het Amerikaanse Clay Mathematics Institute loofde in 2007 n miljoen dollar per oplossing uit voor zeven wiskundige problemen, de zogenoemde Millenniumproblemen. De Kazachstaanse wiskundige Muktharbay Otelbayev claimt nu de oplossing gevonden te hebben voor n van die problemen. Aan tafel professor Lenstra en professor Koren.

- Directeur van het Rijksmuseum Wim Pijbes, schuift vanavond aan om te vertellen over de kunst die tijdens de Tweede Wereldoorlog is gestolen. Volgende week gaat namelijk de film 'The Monuments Men' in premire, waarin dit thema centraal staat.

- Op Spotify staan meer dan vier miljoen onbeluisterde nummers, terwijl zich in deze vergeten collectie misschien wel d nieuwe muzikale ontdekking kan bevinden. Forgotify is een nieuwe online dienst die enkel deze nummers afspeelt. Aan tafel komen Tim Knol, Kris Berry en Iris Hond ons vertellen welke nummers volgens hen nooit in de vergetelheid mogen geraken.

Muziek is er van Zweedse singer-songwriter Jos Gonzlez en tafelheer is Prem Radhakishun.

Populair bij BNNVARA