De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

DWDD maakt een Totempaal voor Mies Bouwman

27-02-2018

Wij blazen de rubriek ‘De Totempaal’ van Mies Bouwman uit het programma ‘Mies en Scène’ nieuw leven in. 7 kunstenaars die 7 kubussen omtoveren tot een kunstwerk, die later worden samengevoegd tot 1 kunstwerk. Als ode aan Mies Bouwman. Kunstenares Gerti Bierenbroodspot trapte af.

Mies Bouwman vroeg in de rubriek De Totempaal aan kunstenaars: maak in een kubus van 80 x 80 x 80 cm een kustwerk. Dat waren toen kunstenaars als Jan Wolkers en Wim T. Schippers. En zo ontstond er gedurende een seizoen een kunstwerk. 


Gisteren vertelde Matthijs het in de uitzending: Mies Bouwman is op 88-jarige leeftijd overleden. De aimabele presentatrice heeft veel betekend voor de ontwikkeling van de televisie in Nederland. De eerste grote tv-inzamelingsactie ‘Open het dorp’ in 1962, voor het eerst een heuse auto weggeven in een spelshow, de ontvangst van Sinterklaas op tv; Mies was erbij. Maar daarnaast was zij ook een slimme zakenvrouw en een voorvechter van vrouwenemancipatie: zij combineerde werk en gezin in een tijd dat dit nog niet vanzelfsprekend was. 

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.