De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

17-01-2018

- Volgens De Telegraaf is er een beeldenstorm gaande. De J.P. Coen-school in Amsterdam wil de school een andere naam geven. Dit vanwege de groeiende maatschappelijke discussie over het Nederlandse slavernijverleden. En het Mauritshuis haalde in september een buste van haar naamgever weg omdat die zich zou hebben verrijkt aan slavernij. Te gast hierover Piet Emmer, emeritus-hoogleraar aan de Universiteit Leiden, Karwan Fatah-Black, assistent-professor in Leiden en Taco Dibbits, directeur van het Rijksmuseum.

- Het verhaal van de Amerikaanse kunstschaatser Tonya Harding wordt door velen gezien als het grootste sportschandaal uit de geschiedenis. Inmiddels is er een autobiografische sportfilm uitgekomen over deze aanstootgevende zaak getiteld 'I, Tonya'. In de uitzending bespreekt Bert Wagendorp de film. Wagendorp schreef 'Vals Spel'; een boek over sport én de macht en het geld dat de sportwereld beheersen. Dit boek komt binnenkort uit.

Zoals elke woensdag een gedicht van huisdichter Nico Dijkshoorn en vanavond is Antoinnette Scheulderman de sidekick van Matthijs.