De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door hele uitzending 24-11-2017

24-11-2017
- De Duitse zender ARD biedt excuses wegens seksistische beelden; in de talkshow van Anne Will werd de Duitse mediapersoonlijkheid Verona Pooth ongevraagd sensueel in beeld gebracht. Saillant detail: het thema van de uitzending was 'seksuele intimidatie'. Aan tafel: NOS-correspondent Jeroen Wollaars.

- Welhaast de meest prestigieuze Persoon van het Jaar-verkiezing: TIME's Person of the Year. Grootheden als Martin Luther King, Michail Gorbatsjov en Paus Franciscus kregen het predicaat in het verleden. Op 6 december wordt bekend wie dit jaar als winnaar uit de bus komt. Wij nemen alvast een voorschotje met nieuwslezers Simone Weimans, Amber Brantsen en Winfried Baijens.

- In 2002 verscheen de roman Familieziek van Adriaan van Dis. In het boek staat een uit Indonesi afkomstig gezin centraal, getekend door de oorlog, dat in het Nederland van de jaren 50 een nieuw bestaan probeert op te bouwen. De roman is nu bewerkt tot beeldverhaal door striptekenaar en illustrator Peter van Dongen en kreeg in de Volkskrant prompt een lyrische recensie. 

- Vanavond komt de Belgisch/Marokkaanse regisseur Adil el Arbi aan tafel om te praten over de documentaire 'Spielberg', die natuurlijk gaat over regisseur Steven Spielberg. Deze Hollywood-legende was verantwoordelijk voor enkele iconische momenten op het witte doek zoals de doodenge haai 'Jaws' die uit het water komt, de vliegende fiets voor de maan in 'E.T.' en de bijna levensechte dinosaurussen in 'Jurassic Park'. Adil el Arbi zelf werd onlangs door Time Magazine verkozen tot n van de Next Generation Leaders en werd de 'Spielberg van Molenbeek' genoemd. 

- Een nieuw album van Alain Clark! Bad Therapy is vandaag uitgekomen, de eerste in bijna vier jaar. In januari wordt de plaat ook in de VS uitgebracht, maar eerst speelt hij vanavond in DWDD Cold in California!