Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Debat 4: er moet minimum aantal voor vrouwen en allochtonen in overheidsberoepen

27-02-2017

Het Lagerhuis - afl. 2 met Sylvana Simons en Thierry Baudet

 

Ben jij benieuwd met welke debater jij het meest overeenkomt? Doe dan de panelwijzer.

 

De verkiezingen komen eraan! Reden voor DWDD om vanaf maandag 20 februari het debatprogramma Het Lagerhuis een plek te bieden. In 'DWDD Heimwee: Het Lagerhuis' zijn in de vier maandagen voor de verkiezingen de bankjes, de aftelklok en Paul Witteman de vertrouwde elementen, maar met een geheel nieuw panel. Uit alle lagen van de Nederlandse samenleving zijn twintig nieuwe geboren debaters geselecteerd. Iedere aflevering sluiten twee lijsttrekkers aan bij dit panel om, in de DWDD-studio, te discussiren over actuele verkiezingsonderwerpen. 

 

Naast de groepsdiscussies, debatteren de deelnemende lijsttrekkers iedere aflevering ook n op n. Lodewijk Asscher en Henk Krol gingen met elkaar in discussie in de eerste aflevering. In de tweede uitzending kruisen Sylvana Simons en Thierry Baudet de degens. Vervolgens staan Sybrand Buma en Jesse Klaver tegenover elkaar. In de laatste uitzending treffen Emile Roemer en Alexander Pechtold elkaar.

 

Kijk hier wie de panelleden zijn.

 

DWDD Heimwee: Het Lagerhuis is op 20, 27 februari, 6 en 13 maart te zien in DWDD bij VARA op NPO1.