Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

DWDD Hele uitzending - 30-9-2016

30-09-2016
Elke laatste vrijdag van de maand blikken we terug op de mediagebeurtenissen van die maand. We bespreken de meest opvallende momenten op tv en de tafelgasten dragen elk een fragment aan dat hn is opgevallen. De TV Draait Door is een best-of compilatie.
Gasten:
- TopNotch-eigenaar Kees de Koning is te gast met Haki, n van de hangjongeren uit de Zaanse probleemwijk Poelenburg. De wijk werd landelijk nieuws door de vlogs van Ismael Ilgun. Volgens de media waren er grote problemen, Rutte noemde de jongeren tuig van de richel en de term treitervlogger werd geboren. Volgens de jongeren zelf is er helemaal niet zoveel aan de hand en is de hele affaire simpelweg opgeblazen door de media.

- Tim Hofman maakt het programma #BOOS. Niet voor televisie, maar voor YouTube, want daar zijn de jongeren. Suzanne Kunzeler, netmanager NPO3, noemde het laatdunkend een vlog. Hofman was not amused en beet terug: de NPO snapt internet niet. Uiteindelijk werd de ruzie bijgelegd, maar de vraag bleef: is TV afgeschreven en ligt de toekomst bij YouTube?
Uiteraard wordt elk gesprek afgesloten door muzikaal commentaar van onze huisband Sue the Night. Daarom ook geen Soundos.