De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Hier is... Adriaan van Dis - Katja Petrowskaja

10-03-2016

Katja Petrowskaja (1970) is een Oekraens-Duitse literatuurwetenschapper, schrijfster en journalist. Ze groeide op in Kiev en studeerde Literatuur en Slavische studies aan de Universiteit van Tartu (Estland). In 1994-1995 studeerde ze aan de Standford University en de Columbia University. In 1998 promoveerde ze aan de Universiteit van Moskou met een proefschrift over De Potica van Proza Chodassewitschs. In 1999 verhuisde ze naar Berlijn en werkte ze als journalist voor diverse Russische en Duitse media, waaronder het tijdschrift Snob en kranten als de Neue Zrcher Zeitung. In 2014 schreef ze Vielleicht Esther, waar ze de Aspekte-Literaturpreis mee won.


Lees hier het DWDD Extra interview met Adriaan van Dis: 'Ik mocht niet op televisie'

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.