De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Janis Joplin: Little Girl Blue

18-01-2016
Janis Joplin, de fenomenale blues- en rocklegende van de jaren 60, stond bekend om haar krachtige rauwe stem en haar kwetsbare teksten. Ze wordt gezien als een van de meest invloedrijke blueszangeressen ooit, ook al heeft ze dankzij haar drank- en heronegebruik slechts de jonge leeftijd bereikt van 27. Ze is dan ook een van de meest prominente leden van de befaamde 27 Club, waartoe ook Kurt Cobain en Amy Winehouse behoren.

Op 21 januari komt de documentaire Janis: Little Girl Blue uit. Het is een intiem portret over de complexe vrouw die de muziekwereld voor altijd veranderde. Aan tafel bespreken Hadewych Minis, Anneke van Giersbergen, Ivan Peroti en Sven Figee de documentaire en het werk van Janis!

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.