De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Hartverscheurende foto jongetje Aylan: Peter Vandermeersch en Hanna Verboom

03-09-2015
Bij het openslaan van de ochtendbladen gaat er een golf van ontzetting over de wereld. De confronterende foto van het schattige Syrische jongetje Aylan Kurdi (3), dood op het strand van de Turkse badplaats Bodrum, geeft het vluchtelingendrama direct een iconisch gezicht. Alle kille scepsis over vermeende gelukszoekers en profiteurs wordt in n klap van de kaart geveegd. We moeten helpen. Nu.

Maar zal deze foto echt iets veranderen? Of stelt de collectief gedeelde verontwaardiging ons geweten gerust voordat we echt actie ondernemen? We vragen Peter Vandermeersch waarom de foto zo iconisch is en of hij getwijfeld heeft de gruwelijke waarheid zo confronterend in zijn krant te zetten. Actrice Hanna Verboom besloot eerder al actie te ondernemen. Zij verbouwde haar zolder zodat zij onderdak kan bieden aan vluchtelingen.