De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Napoleon ontsnapt van Elba - Bart van Loo

26-02-2015

Het is vandaag precies 200 jaar geleden dat Napoleon ontsnapte van het eiland Elba, waar hij door de toenmalige geallieerden naar toe verbannen was. Het begin van de 100 dagen van Napoleon, waarin hij terugkeert naar Frankrijk, het leger naar hem overloopt, Napoleon wederom een poging doet Europa te veroveren, maar uiteindelijk wordt verslagen in de Slag bij Waterloo. Daarna wordt hij verbannen naar het eiland  Sint-Helena bij de Zuid-Afrikaanse kust, om daar zijn geschiedvervalsende memoires te schrijven, die ervoor hebben gezorgd dat hij nog altijd grote aantallen fans heeft. Aan tafel auteur van het boek 'Napoleon, de schaduw van de revolutie': Bart van Loo.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.