De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Anti-terreurtop Washington - Ahmed Aboutaleb

20-02-2015
Vanavond aan tafel Ahmed Aboutaleb, net terug uit Washington. "Als je het niet ziet zitten dat humoristen een krantje maken, ja... mag ik het zo zeggen: rot toch op!" was zijn reactie op de aanslag op Charlie Hebdo. De burgemeester van Rotterdam, de meest multiculturele stad van Nederland, noemde zich "een woedende moslim" en riep moslims op om massaal afstand te nemen van de gebeurtenissen. Zijn harde woorden leidden tot gemengde reacties. Maar Aboutaleb was altijd al van de strenge lijn, eerder wilde hij boerkadragers hun uitkering ontnemen omdat ze door het gewaad niet konden werken. Zijn klare taal bleef ook in het buitenland niet onopgemerkt. Op uitnodiging van president Obama nam hij deze week in Washington deel aan de anti-terreurtop aldaar.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.