Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Wilders aangemerkt als verdachte - 9-10-2014

9 okt 2014
Op 12 maart dit jaar zei Wilders tijdens een bezoek aan  Loosduinen dat hij 'als het even kan wat minder Marokkanen' in Den Haag zou willen zien. Op 19 maart vierde hij de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in een caf, waar hij zijn aanhang vroeg of zij meer of minder Marokkanen wilden. Minder, minder, minder! scandeerde een groep PVV-fans. Geschokte reacties waren het gevolg, ook binnen de partij vonden enkelen dit een stap te ver. Er werden zelfs vergelijkingen met Goebbels gemaakt en er werden in totaal 6.400 aangiften gedaan.


Het Openbaar Ministerie heeft Wilders nu aangemerkt als verdachte wegens belediging van een groep mensen op grond van ras en aanzetten tot discriminatie en haat. De PVV-leider vindt het de wereld op zijn kop. Zal het OM overgaan tot vervolging? Aan tafel: Gerard Spong, Sywert van Lienden en Rob Wijnberg.

Populair bij BNNVARA