De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Ig Nobel prijzen: Diederik Jekel en Vincent Icke -19-9-2014

19-09-2014
Dat wetenschap stemt tot nadenken wisten we, maar dat je er soms onbedaarlijk om moet lachen? Wat te denken van een wetenschappelijk verantwoord onderzoek naar afbeeldingen van Jezus in toast? Het uitglijden over een bananenschil? Of onderzoek waarbij een grote hoeveelheid bacon in een neusgat verdween?Precies voor deze categorie is de Ig Nobel prijs in het leven geroepen. Een award voor wetenschap die je laat lachen, maar wel degelijk serieus onderzoek behelst. Het Jezus in toast onderzoek bekeek waarom wij in onze hersenen proberen gezichten te destilleren uit vormen. Bacon blijkt een probaat middel tegen bloedneus en de banaan? Tsja misschien een excuus om veel bananen te kunnen eten. We bespreken de onalledaagse wetenschap met Diederik Jekel en Vincent Icke.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.