De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

"Stop met zonnebaden!"

30-07-2014
Als het aan de Amerikaanse overheid ligt, moet elke Amerikaan stoppen met zonnebaden. De Surgeon General, Amerikas hoogste medische autoriteit, stelt in een onderzoek dat het aantal dodelijke gevallen van huidkanker in de States met 200% is gestegen in de afgelopen 40 jaar.
 
Karin Hommen van KWF Kankerbestrijding is het niet met het advies van de Amerikanen eens. In De Nieuws BV zegt ze zelfs dat het goed is om te zonnen omdat iedereen vitamine D nodig heeft. Wel moet het zonnebaden met mate gebeuren. "Het punt is meer dat mensen die vaak onder de zonnebank gaan, ook vaak buiten in de zon zitten. Het zijn echte zonaanbidders. Dan krijg je echt te veel. Je moet zorgen dat je totale UV-blootstelling niet te hoog is."

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.