De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Billy Elliot de Musical - 16-5-2014

16-05-2014
In 2000 kwam de film Billy Elliot uit, waarin een jongetje uit een arbeidersgezin op balletles wil. De setting is een deprimerende mijnstad in Engeland in de jaren 80, vader wil liever dat zoonlief op een echte mannensport gaat: boksen. Billy volhardt uiteraard in zijn liefde voor ballet.
De film was een groot succes en dus werd er een musical van gemaakt. Die ging in 2005 in Londen in premire en trekt in o.a. Sydney, Chicago en Seoul nog altijd volle zalen. Joop van den Ende heeft de musical naar Nederland gehaald, eind 2014 te zien in het Circustheater. Hij zit aan tafel met drie Billys: Tydo, Stijn & Svenno. Ook in de studio is voormalig topballetdanser Boris de Leeuw die de jongens de fijne kneepjes van het balletvak heeft bijgebracht.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.