De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door hele uitzending - 12-11-2014

12-11-2014
Vandaag werd bekend dat de Raad van State, Amsterdam gelijk geeft in de zaak rond de intocht mt zwarte piet. Misschien ht moment dat de wind rondom de pietendiscussie even gaat liggen. Desalniettemin zal op het IDFA volgende week de docu van Sunny Bergman 'Zwart als roet' worden gedraaid. Verkleed als Zwarte Piet trok ze een Londens park in om reacties te peilen. En die waren niet mis.

Dichter, performer en held van de jaren zestig Johnny van Doorn, ook bekend als Johnny the Selfkicker,  zou vandaag 70 jaar zijn geworden. Ter gelegenheid daarvan verschijnen morgen twee verzamelbundels van de in 1991 overleden van Doorn: Droom Vrijuit en Hou Contact. Vanavond aan tafel twee fans zijn werk: Joske Koning en Ellen Deckwitz.

Vandaag is het een belangrijke dag in de geschiedenis van de ruimtevaart. Na een reis van tien jaar laat ruimtesonde Rosetta het robotje Philae landen op de komeet 67P/Churyumov-Gerasimenko. Dit is de allereerste komeetlanding ooit. Als Philae geland is op de komeet van vier kilometer groot, zal hij daar een gat in het oppervlak boren. De komende maanden doet Philae onderzoek naar onder andere de herkomst van het water op aarde. We praten verder over dit bijzondere Europese ruimtevaartproject met Vincent Icke en Govert Schilling. Diederik Jekel is voor ons aanwezig in het vluchtleidingscentrum in Darmstadt.

Afgelopen oktober kwam het eerste eerste album van The Cool Quest ''Funkin' Badass'' uit. Met hun soulvolle jazz en funky Hip Hop stonden ze al op menig festival n werden ze door Radio 6 bekroond tot Soul & Jazz Talent. Leuk weetje: via een crowdfundingproject haalde ze genoeg geld bij elkaar voor twee videoclips n het uiterlijk van het album. Vanavond spelen ze een nummer van de nieuwe plaat!

Tafelheer is Adriaan van Dis. Nico Dijkshoorn dicht.