Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

Elke werkdag, 19:00 opnpo1

De talkshow DWDD wordt gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk. Met uiteraard LuckyTV en De TV Draait Door. Elke werkdag live vanaf het Westergasfabriekterrein in Amsterdam.
De Wereld Draait Door

Toneelstuk 'Anne': Peter Vandermeersch - 9-5-2014

9 mei 2014
Gisteravond de premire van Anne, het toneelstuk over Anne Frank in het gloednieuwe Theater Amsterdam in de Amsterdamse Houthavens. Geschreven door schrijversechtpaar Leon de Winter en Jessica Durlacher onder regie van Theu Boermans. Het is na de Broadwayversie uit 1955 de tweede keer dat een toneelbewerking toestemming krijgt om uit het dagboek te citeren. 
Er ontstond al een klein relletje omdat de uitgebreide dinerarrangementen moeilijk zijn te verenigen met de honger die tijdens de oorlog werd geleden. Maar de verwachtingen waren torenhoog, de recensies vandaag nogal verschillend. De Telegraaf is lyrisch, Parool en vooral NRC zijn verre van enthousiast. NRC vulde de hele voorpagina met een karige recensie Anne is een imponerende, maar brave en eendimensionale voorstelling. Aan tafel: hoofdredacteur Peter Vandermeersch.
Nieuw: liken

Klik op het hartje als je dit een interessant onderwerp vindt en wij laten je hier meer van zien.