Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Toneelstuk 'Anne': Peter Vandermeersch - 9-5-2014

09-05-2014
Gisteravond de premire van Anne, het toneelstuk over Anne Frank in het gloednieuwe Theater Amsterdam in de Amsterdamse Houthavens. Geschreven door schrijversechtpaar Leon de Winter en Jessica Durlacher onder regie van Theu Boermans. Het is na de Broadwayversie uit 1955 de tweede keer dat een toneelbewerking toestemming krijgt om uit het dagboek te citeren. 
Er ontstond al een klein relletje omdat de uitgebreide dinerarrangementen moeilijk zijn te verenigen met de honger die tijdens de oorlog werd geleden. Maar de verwachtingen waren torenhoog, de recensies vandaag nogal verschillend. De Telegraaf is lyrisch, Parool en vooral NRC zijn verre van enthousiast. NRC vulde de hele voorpagina met een karige recensie Anne is een imponerende, maar brave en eendimensionale voorstelling. Aan tafel: hoofdredacteur Peter Vandermeersch.