De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Afrikaanse stoffen van Vlisco: Roger Gerards en Mathijs Bouman - 8-4-2014

08-04-2014
Bij Afrikaanse mode denk je waarschijnlijk aan prachtige jurken gemaakt van stof met veelkleurige en drukke designs. En naar alle waarschijnlijkheid denk je dat die stoffen worden gemaakt in kleine lokale bedrijfjes volgens een eeuwenoud proced.
Maar niets is minder waar! Het oer-Hollandse bedrijf Vlisco, gevestigd in exotisch Helmond, is marktleider in Afrika. Met een omzet van 270 miljoen euro domineren zij de markt en marktjes in onder meer Ivoorkust, Nigeria, Togo, Benin, Ghana en Congo. Al sinds eind 19de eeuw exporteren zij zgn. waxprints die ondertussen Afrikaans cultuurgoed geworden zijn. Een opmerkelijk en zeer succesvol bedrijf, waarvan Roger Gerards Creative Director is.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.