De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Grunge: Mark Tuitert en Pieter van den Hoogenband - 2-4-2014

02-04-2014
Op 5 april is het 20 jaar geleden dat Nirvana-frontman Kurt Cobain zichzelf van het leven berooft. Zijn dood luidt het einde in van de Grunge: de ruige gitaarrock uit Seattle. De muziekstroming komt voort uit een crossover tussen indie en punk en wordt aanvankelijk door bands als The Pixies, Dinosaur Jr. en Sonic Youth gemaakt. Later wordt de sound meer eigen en zijn bands als Pearl Jam, Mudhoney, Alice in Chains, Faith No More en Soundgarden de fakkeldragers. Half Nederland loopt in Grungekostuum: houthakkershemd, vale gescheurde spijkerbroek en Dr. Martens, ook de twee grote fans aan tafel: Mark Tuitert en Pieter van den Hoogenband.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.