De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

DISCO: Leo Blokhuis - 7-11-2013

07-11-2013
Sinds de term disco voor het eerst gebezigd werd door Vince Aletti in het blad Rolling Stone in 1973, beleefde het muziekgenre haar  hoogtijdagen midden en vooral eind jaren 70 en kende daarna vele revivals. We kunnen allemaal nog wel n aardig deuntje mee neurin met hits van de Bee Gees en Donna Summer.

Nu, 40 jaar later, weerklinkt er een niet mis te verstane disco vibe in het eerder dit jaar uitgebrachte Lets Get Lucky van Daft Punk. Niet gek dus dat de vraag of disco terug of gewoon nooit is weggeweest zich opdrong aan Leo Blokhuis. Hij komt bij ons vertellen over DISCO, zijn documentairereis langs 40 jaar disco, een zoektocht naar de oorsprong, het geheim en de ongekende invloed van het muziekgenre dat zoveel meer is dan alleen dat.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.