De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Het goud van de 21ste eeuw: ZKH prins Jaime de Bourbon de Parme - 23-9-2013

23-09-2013
Onmisbaar voor mobiele telefoons, accus en belangrijk bestandsdeel van veelgebruikte medicijnen tegen bijvoorbeeld depressie: Lithium wordt ook wel het goud van de 21ste eeuw genoemd. De helft van de wereldvoorraad van deze grondstof blijkt zich nu diep onder de grond van Bolivia te bevinden. Voor het ontwikkelingsland is het echter onmogelijk om op eigen kracht bij deze ongekende rijkdom te komen. En dus wordt de hulp van Nederland ingeroepen bij het delven van de grondstof. Minister Ploumen is op dit moment in New York om een deal te tekenen die werd binnengehaald door speciaal gezant natuurlijke hulpbronnen: prins Jaime Bourbon de Parme. Vanavond zit hij bij ons aan tafel.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.