Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Doorstart EPD: Wilna Wind en Alexander Klpping - 27-11-2012

27 nov 2012
Het EPD (Elektronisch Patinten Dossier) is een toepassing waarbij medische patintengegevens in digitale vorm bewaard en beschikbaar gemaakt worden. Het doel van een EPD is om het zorgproces rondom een patint te ondersteunen. Dit omstreden plan beleeft per 1 januari 2013 een doorstart, waarmee de discussie rondom de invoering hiervan weer oplaait.

Voorstanders pleiten dat het om het redden van mensenlevens gaat. Heb je een ongeluk en beland je in het ziekenhuis, dan kunnen artsen in een mum van tijd alle medische informatie over jou inzien en zodoende weten dat je allergisch bent voor een bedaald medicijn.
Tegenstanders zijn bang dat de medische gegevens van miljoenen Nederlanders te grabbel worden gegooid en vervolgens misbruikt kunnen worden door bijvoorbeeld verzekeraars. 

Bij ons aan tafel: Voorstander Wilna Wind (directeur van de Nederlandse Patinten Consumenten Federatie) en tegenstander Alexander Klpping.

Populair bij BNNVARA