De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Griekenland en de euro - 14-5-2012

14-05-2012
Het lukt Griekenland maar niet om een regering te vormen. Vandaag deed de Griekse president Karolos Papoulias de laatste formatiepoging met Democratisch Links. Ook dit dreigt te mislukken en dan moeten de Grieken opnieuw naar de stembus. De grootste in de peilingen is de radicaal linkse partij Syriza, die alle afspraken tussen Griekenland en Europa op de schop wil hebben. Dit roept nog meer twijfels op over voorzetting van Griekenland als lid van de Euro. Griekse banken bereiden zich al voor op een eventuele terugkeer van de Drachme, de oude munt zal weer worden ingevoerd wanneer het land uit de eurozone zal moeten vertrekken. Wat betekent dit allemaal voor de rest van Europa? We vragen het onze economen Barbara Baarsma, Mathijs Bouman en Marike Stellinga.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.