De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Vliegen als een vogel: Jarno Smeets en Alexander Klpping - 22-3-2012

22-03-2012
Mechanisch ingenieur Jarno Smeets ontwikkelde een systeem waarmee een mens als een vogel kan vliegen. Het bestaat uit grote lichtgewicht vleugels waaraan iemand hangt. Door de armen te bewegen kan hij, net als een vogel, met de vleugels klapperen en hoogte winnen. Twee controllers, van de spelcomputer Wii, volgen de beweging van de armen en sturen dit signaal naar een smartphone die vervolgens de elektromotoren aanstuurt waardoor de vleugels op en neer bewegen. Het filmpje waarin de eerste tests getoond werden, (een vlucht van 100 meter ver) kreeg wereldwijde aandacht, vooral dankzij sociale media. Gaat de vinding van Smeets ervoor zorgen dat iedereen kan vliegen? En is dit de gedroomde start-up van elke ondernemer? Aan tafel: Jarno Smeets en Alexander Klpping.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.