De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

De Wereld Draait Door hele uitzending - 17-2-2015

17-02-2015
Wij vroegen Pieter Steinz, auteur en voormalig directeur van het Nederlands Letterenfonds, om een uitzending voor ons samen te stellen. Ondanks zijn ziekte ALS zal hij bij de uitzending aanwezig zijn.

In de uitzending:

- Fik Meijer, emeritus-hoogleraar oude geschiedenis, komt praten over Leptis Magna. Deze oud-Romeinse havenstad is gelegen in het huidige Libi.

- Samen met haar vader Pieter schreef Jet Steinz het boek Steinz - Gids voor de wereldliteratuur.

- Henny Vrienten en Henk Hofstede spelen het lied 'Things we said today' van de Beatles in een Nederlandse versie. Erik Bindervoet en Robbert-Jan Henkes hebben het lied vertaald in 'Wat jij hebt gezegd'.

- We presenteren met trots de actuele opera 'De Joodse Bruid', waarvoor Pieter zelf het libretto schreef!

Componist:
Arnoud Noordegraaf

Zang:
Carina Vinke (alt)
Mattijs van de Woerd (baritone)

De muzikale bezetting door Holland Baroque Society:
Judith Steenbrink, Nadine Henrichs, Esther van der Eijk, Caroline Kang, Tineke Steenbrink, Christoph Sommer, Doron Sherwin en Emma Huijsser.

Tafelheer: Ronald Snijders

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.