Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Vrouw die middelvinger opstak naar Trump wint verkiezingen

6 nov 2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-401039172

Grote kans dat je nog nooit van Juli Briskman gehoord hebt, maar waarschijnlijk ken je wel de iconische foto uit 2017 waarop zij – al fietsend naar haar werk – de autocolonne van president Trump op een welgemeende middelvinger trakteert. De spontane actie van Briskman, die daarmee haar onvrede uitte over het feit dat de president voor de zoveelste keer onderweg was naar de golfbaan terwijl kinderen van migranten werden gedeporteerd en de slachtoffers van orkaan Maria in Puerto Rico aan hun lot werden overgelaten, kostte haar haar baan bij Akima LLC, een dienstverlener die veel voor de overheid werkt. 


Ze liet het er echter niet bij zitten, stelde zich verkiesbaar als Democraat voor een publieke functie als toezichthouder in haar woonplaats Loudoun County, Virginia en won exact twee jaar later de verkiezingen, waarmee ze een gevestigde Republikein van de troon stootte. Het lot wil dat een bekende golfbaan waarvan een zekere president de eigenaar is, onderdeel is van het district dat Briskman overziet. Toen de Washington Post haar daarnaar vroeg antwoordde de kersverse toezichthouder lachend: “Als dat geen zoete gerechtigheid is.”