De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Verkiezing 'het belangrijkste boek' van Nederland

  •  
18-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
69 keer bekeken
  •  
Het belangrijkste boek
Wat is het belangrijkste boek van Nederland? Welk boek heeft het wereldbeeld van zijn lezers doen veranderen, speelde een cruciale rol in levens van lezers of welk boek heeft de meeste mensen geraakt?  Op vrijdag 22 april wordt de Verkiezing van het Belangrijkste Boek afgetrapt in DWDD. Daarna kan iedereen zijn stem laten horen over zijn belangrijkste boek.
Om kiezers op weg te helpen, hebben tien curatoren in totaal 100 belangrijke boeken op een rij gezet: de Tip100. Samen met kenners uit het vak hebben zij binnen tien verschillende thema’s (o.a. literatuur, poëzie en wetenschap) elk tien boeken geselecteerd. Dit zijn boeken die een maatschappelijke impact hebben gehad en een rol hebben gespeeld bij het vormen van onze cultuur en identiteit. Van Beatrijs tot Turks fruit van Jan Wolkers en van de Atlas Maior van Blaeu tot Dit kan niet waar zijn van Joris Luyendijk. Op 22 april wordt de Tip100 gepresenteerd. Iedereen kan vanaf deze vrijdag klokslag 19.00 uur, tot donderdag 22 september via belangrijksteboek.nl stemmen op het boek of de boeken die hijzelf het belangrijkst vindt.  
De Verkiezing is onderdeel van 2016 Jaar van het Boek. Dit is een initiatief van Bijzondere Collecties van de UvA, de Koninklijke Bibliotheek, de Leescoalitie, het Letterkundig Museum, Stichting CPNB, Stichting Lezen en Stichting Lezen & Schrijven. Deze organisaties hebben de handen in een geslagen om een jaar lang het boek in al zijn verschijningsvormen te vieren. Kijk voor meer informatie op 2016jaarvanhetboek.nl .  
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.