Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Sher tekent ongevraagde dickpics en stuurt ze terug

13 feb 2020
  •  
leestijd 2 minuten
dickpica
Digitaal potloodventen, het is een fenomeen dat even irritant als alledaags is voor jonge vrouwen op het internet. Wildvreemden die in je DM's sliden met een plompverloren piemelfoto. Het overkomt Sher (26) gemiddeld eens per dag. Omdat ze niet bepaald gecharmeerd is van al dat wilde vlees in haar inbox, besloot ze de afzenders een spiegel voor te houden, met een getekend portret van hun grootste trots.
Waar andere ontvangsters van ongevraagde dickpicks besloten de afzenders te exposen op social media, of de zelfportretten linea recta door te sturen naar hun moeders, koos Sher voor een zachtere manier om het fenomeen te bestrijden. DWDD vroeg haar waarom:

"Twee jaar geleden was ik in een lollige bui en besloot ik de dickpics die ik kreeg na te tekenen en terug te sturen. De meeste mannen worden heel boos, iemand noemde me zelfs 'ziek'. Dan denk ik; jij stuurt mij ongevraagd een dickpic, en dan ben ík raar? Maar ik heb ook weleens gehad dat iemand beduusd reageerde met: 'Ik snap eigenlijk niet meer waarom ik dit gedaan heb.' Daar hoop ik op. Dat ze gaan nadenken."

Hoe lang speelt dit al voor jou?

"Ik krijg al zo lang dickpics, het begon al toen ik 14 was. Het zijn bijna altijd wildvreemden, al is het ook weleens voorgekomen dat een bekende het deed.  Ik geloof dat het gesprek daarna wel afgelopen was. Meestal blokkeer ik de afzender gewoon en negeer ik het verder. Het lijkt bijna normaal als je ziet hoe vaak het voorkomt, maar ik vind het zo'n raar iets om te doen."

Komt het andersom ook weleens voor, dat een meisje een jongen ongevraagd een 'clitpic' stuurt?

"Dat heb ik weleens gehoord. Dat gebeurt dan bij jongens die wat bekender zijn en bijvoorbeeld veel volgers hebben op YouTube of Instagram, maar dat is dan nog steeds een uitzondering."

Wat zou je willen zeggen tegen mannen die ongevraagde dickpics sturen?

"Stop er gewoon mee. Het is niet zo erg als je al een tijdje met iemand aan het flirten bent en je bouwt een relatie op, maar zo maar ineens in iemands DM opduiken met een dickpic... Dat zo'n vreemde piemel het eerste is wat je ziet. Wat moeten wij daarmee? Hou er gewoon mee op."