Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Restauratie Lam Gods maakt mensen des duivels

24 jan 2020
  •  
leestijd 1 minuten
lam
Nadat ze het werk acht jaar hadden moeten missen voor restauratie, werd het geliefde Lam Gods deze week eindelijk teruggeplaatst in de Sint-Baafskathedraal in Gent. Maar waar het beroemde altaarstuk van de gebroeders Van Eyck uit 1432 eerder zo sereen leek te kijken, werd de blik van toeschouwers nu beantwoord met een priemende blik.

Wat blijkt? Het beeld dat we van het schilderij hadden bleek een overschildering uit de zestiende eeuw te zijn. 

De originele versie was een hit in de kunstwereld maar bleek minder in de smaak te vallen bij het grote publiek. Het lam werd al snel een meme op social media, zowel bij fans als haters. Restaurator Hélène Dubois was 'not amused':

"Wat ik vooral erg vind, is dat er nu gelachen wordt met het originele schilderij van de broers Van Eyck. Het originele werk is nu na eeuwen opnieuw zichtbaar en dan wordt het gewoon belachelijk gemaakt."