Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Casper Luckerhof, Kennemer Boekhandel Haarlem

1 sep 2014
  •  
leestijd 2 minuten
Casper Luckerhof
Woonplaats: Amsterdam
Favoriet genre(s) : Literatuur, non-fictie, geschiedenis, Indiase talen, 19e-eeuwse literatuur.
Favoriete boek: Kafka op het strand, Haruki Murakami en Madame Bovary van Gustave Flaubert
Als kind hield Casper van lezen, als puber haatte hij het. Hij zette zich af tegen zijn ouders en hun, jawel, boekwinkel. Nu is Casper terug bij het houden van en leest hij zo 2 à 3 romans per week weg. “Het is een soort verslaving, de constante prikkeling. Ik zie boeken als een spiegel, het laat je zien wie je zelf bent en waar je staat.”
''Ik hou erg van de psychologie van Franse romans zoals Gustave Flaubert en Guy de Maupassant die schreven. Absoluut niet stoffig: die romans getuigen van diep inzicht in hoe wij als mensen met elkaar omgaan en hoe wij dat tegenover onszelf verantwoorden. Geweldige literatuur!''
“Het mooie aan boekhandelaar zijn is dat je steeds goede gesprekken voert over boeken. Je geeft iemand een tip en een week later komt die persoon terug om te vertellen hoe te gek hij het boek vond. De boekwinkel waarin ik werk is een echt familiebedrijf, dat zorgt er voor dat het werk vaak mee naar huis wordt genomen.
We merken wel dat er steeds minder gelezen wordt, we moeten steeds goed nadenken over hoe we in deze tijd de boekwinkel nieuw leven in kunnen blazen. Het hebben van een boekwinkel heeft hierdoor zowel een leuke als een lastige kant.
In mijn omgeving wordt niet veel gelezen. Vooral vrienden kijken liever een serie dan dat ze een boek pakken. Naar mijn mening is dit absoluut niet iets slechts. Tegenwoordig zitten series zo goed in elkaar dat het eenzelfde gevoel kan creëren als wanneer je een boek leest. Het liefst lees ik zelf thuis al liggend op de bank. Laatst heb ik een iPad aangeschaft, maar om eerlijk te zijn vind ik dat echt vervelend lezen. Ik wil ouderwets kunnen bladeren, dingen aan kunnen strepen en terug kunnen lezen.
Ik ben de enige twintiger in het nieuwe boekenpanel van DWDD. Doordat het panel erg gevarieerd is en we van andere typen boeken houden denk ik dat we elkaar goed aanvullen. Het vorige panel vond ik heel erg goed. Sowieso is het een leuke rubriek, er zijn maar weinig leuke items op tv over boeken. Ik vind het mooi dat hier tijd en ruimte voor wordt vrijgemaakt.“

Meer over:

boekenpanel

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA