De Vooravond is gestopt. De talkshow met Fidan Ekiz en Renze Klamer is twee seizoenen op NPO 1 te zien geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

De Vooravond hele uitzending 27-05-2021

27-05-2021

Donderdag in De Vooravond:

  • Door het grote aantal covid-patiënten op de IC’s is er de afgelopen tijd enorm veel reguliere zorg uitgesteld. Minister voor Medische Zorg en Sport Tamara van Ark wil dat deze achterstand voor het einde van het jaar is ingehaald. Maar is dat haalbaar? Ze licht haar plannen toe, samen met Bianca Buurman, voorzitter van Beroepsvereniging Verzorgenden & Verpleegkundigen.
     
  • Met klei, slib en zand is er midden in het Markermeer een eilandengroep gemaakt om zo de biodiversiteit te redden, die sinds de aanleg van de Afsluitdijk hard omlaag kelderde. Natuurfilmer Cees van Kempen legde het gehele proces vast voor zijn docu ‘Marker Wadden’ en vertelt vanavond met Vroege Vogels-presentator Menno Bentveld en ecoloog Camilla Dreef over dit unieke natuurproject. 
     
  • Zaterdag gaat de Boekenweek van start! Roxane van Iperen schreef dit jaar het Boekenweekessay, getiteld ‘De Genocidefax’. Net als in haar 4 mei-speech op de Dam, schuwt ze daarin niet om een kritische blik op de maatschappij te werpen.
     
  • Fans moesten lang wachten, maar eindelijk is het zover: de Friends-reünie wordt vanavond in de VS op TV uitgezonden, en is morgen ook in Nederland te zien. We vieren dit feestje met vier rasechte Friends-fans: presentatrice Roos Moggré, cabaretier Alex Ploeg, actrice Esmée van Kampen en YouTuber Nesim el Ahmadi.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.