De Vooravond is gestopt. De talkshow met Fidan Ekiz en Renze Klamer is twee seizoenen op NPO 1 te zien geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

De Vooravond hele uitzending 26-05-2021

26-05-2021

Woensdag in de uitzendig:

- Na zeven jaar zonder eindtoernooi is het eindelijk zover: Nederland speelt mee op het EK voetbal. Vanmiddag maakte bondscoach Frank de Boer de 26 spelers bekend waarmee zijn Oranje op 13 juni tegen Oekraïne aftrapt. We blikken vanavond vooruit op een bijzonder EK met Studio Sport-presentator Sjoerd van Ramshorst, ESPN-verslaggever Fresia Cousiño Arias en SBS- en Ziggo Sport-commentator Wytse van der Goot.

-‘’A ‘Roman Tragedies’ for the History Books’’ kopte The New York Times over de theater-livestream van drie Shakespeare tragedies, verzorgd door het Internationaal Theater Amsterdam. Vanaf aankomende zondag zendt de VPRO twee weken lang een, speciaal voor televisie gemaakte, bewerking van de in totaal zes uur durende ‘Romeinse Tragedies’ uit. Aan tafel: regisseur Ivo van Hove en acteurs Hans Kesting en Majd Mardo.

- Vanmiddag kwam een vakkundige tv-jury bij elkaar om de genomineerden voor de Zilveren Nipkowschijf 2021 te selecteren. Juryleden en tv-critici Angela de Jong, van het AD, en Renate van der Bas, van Trouw, maken in de uitzending de drie kanshebbers voor de grootste juryprijs voor het beste tv-programma van het jaar bekend.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.