Sfeerfoto van De Vooravond

De Vooravond

Vanaf 31 augustus, elke werkdag om 19:00 opnpo1

De Vooravond is de dagelijkse talkshow van BNNVARA, gepresenteerd door Fidan Ekiz en Renze Klamer. Zij ontvangen actuele gasten uit de politiek, sport, muziek, cultuur en entertainment en voeren het gesprek van de dag.
De Vooravond

5 highlights van Pinkpop

29 sep 2020
  •  
leestijd 2 minuten
Pinkpop
Pinkpop is het oudst jaarlijks terugkerend popfestival ter wereld. 1970 begon het in het Pinksterweekend. Jan Smeets is één van de oprichters van dit enorme evenement en is bij De Vooravond te gast. Hij gaat namelijk stoppen, en dat mag ook wel na 50 jaar (!).

Pinkpop blijft wel bestaan en hieronder belichten we vijf opvallende optredens uit de rijke historie van het festival.
Één van de engste stagedives van Pinkpop. Eddie Vedder van Pearl Jam wilde in 1992 per se in het publiek springen en klom op een bewegend cameraplatform. Onderstaand een video waar Eddie in 2018 terugblikt op deze sprong.
Rage Against The Machine liet letterlijk de grond schudden bij Pinkpop. In de opnames kan je zien dat het hele publiek losgaat op 'Killing In The Name'. De band wordt vanwege het succes ook in 1994 uitgenodigd en in dit jaar meet het KNMI zelfs een kleine aardbeving in Landgraaf tijdens het optreden.
De Belgische rockband Triggerfinger liet in 2013 zien dat je met een paar glazen en een fles wijn ook muziek kan maken! Triggerfinger is een geliefde band op Pinkpop. Ze hebben al  vijf keer op Pinkpop gestaan.
John Coffey een band uit Utrecht stond in 2015 voor het eerst op Pinkpop en brak meteen het internet. Zanger David Achter de Molen liep tijdens zijn optreden over het publiek en tijdens het zingen ving hij een biertje achteloos uit de lucht en nam rustig een slokje.
2014: Twenty One Pilots. Niks is te gek voor deze heren. Wat dacht je van crowdsurfen mét drumstel? Een onverwacht, maar compleet feest!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

De Vooravond Nieuwsbrief