NPO
Sfeerfoto van De Vooravond

De Vooravond

Vanaf 15 februari 2021 weer elke werkdag om 19:00 opnpo1

Het eerste tv-seizoen van De Vooravond is voorbij, op 15 februari 2021 zijn we weer terug op de buis. Online gaan we door met artikelen, video's en een podcast!
De Vooravond

Boek: Rutger Bregman - De meeste mensen deugen

22 sep 2020
  •  
leestijd 1 minuten
De meeste mensen deugen
In De Vooravond was historicus en schrijver Rutger Bregman te gast. Zijn boek 'De Meeste Mensen Deugen' vormde het uitgangspunt voor een prachtig gedetailleerde tekening van cartograaf Carlijn Kingma. Samen bespraken ze deze tekening.

Samenvatting boek
De mens is een beest, zeiden de koningen. Een zondaar, zeiden de priesters. Een egoïst, zeiden de boekhouders. Al eeuwen is de westerse cultuur doordrongen van het geloof in de verdorvenheid van de mens.
Maar wat als we het al die tijd mis hadden?
In dit boek verweeft Rutger Bregman de jongste inzichten uit de psychologie, de economie, de biologie en de archeologie. Hij neemt ons mee op een reis door de geschiedenis en geeft nieuwe antwoorden op oude vragen. Waarom veroverde juist onze soort de aarde? Hoe verklaren we onze grootste misdaden? En zijn we diep vanbinnen geneigd tot het kwade of het goede?
Adembenemend, weids en revolutionair – De meeste mensen deugen herschrijft niet alleen de geschiedenis, maar werpt ook nieuw licht op onze toekomst.

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

De Vooravond Nieuwsbrief