Als je één boek, film, muziekstuk en beeldend kunstwerk mag doorgeven aan de komende generaties, welke zouden dat dan zijn en waarom? In De Meesterwerken kiest het publiek wat volgens hen de titel Meesterwerk 2017 verdient.

Over De Meesterwerken

meesterwerken
Als je één boek, één film, één muziekstuk, één beeldend kunstwerk en één tv-programma mag doorgeven aan de komende generaties, welke zouden dat dan zijn en waarom?
In de A’DAM Toren ontvangt presentator en cultuurliefhebber Paul Witteman wekelijks een bijzondere hoofdgast om dé grootste meesterwerken uit de nationale en mondiale kunst en cultuur te bespreken.
Paul Witteman: “We hebben ook dit jaar erg bijzondere gasten. Brigitte Kaandorp, Wende Snijders, Jan Terlouw, Jeroen Krabbé en Janine Abbring komen langs. Wat ik zo leuk vind aan Janine Abbring is dat zij Zomergasten gaat presenteren. En hoewel de programma’s niet op elkaar lijken, is er een lichte mate van overeenkomst; namelijk de kijker in staat brengen iemand beter te leren kennen door keuzes in beeldmateriaal van de gasten.""

Net als in het afgelopen jaar wordt het publiek opgeroepen om mee te stemmen. Kijkers kunnen stemmen op hun favoriete boek, film, muziekstuk en beeldend kunstwerk. Deze lijst is een samenstelling van werken die zijn aangedragen door onze hoofdgasten, kenners uit elk vakgebied en het publiek. Nieuw dit jaar is namelijk dat deze lijst ook werken bevat die volgens het publiek in de afgelopen editie het meest werden gemist. Met elkaar kiezen we zo de Meesterwerken 2017.
 De gasten van het seizoen 2017 waren:
♦ afl. 1 op 17 mei:Schrijver Jan Terlouw.
♦ afl. 2 op 24 mei:Zangeres Wende Snijders .
♦ afl. 3 op 31 mei: Cabaretier Brigitte Kaandorp .
♦ afl. 4 op 7 juni:Zomergasten-presentator Janine Abbring.
♦ afl. 5 op 14 juni:Kunstenaar, acteur en regisseur Jeroen Krabbé .
♦ afl. 6 op 21 juni: Grande Finale over de keuze van de kijker.