de Lagarde

Over ons

Waarom wij doen wat we doen

De impact van televisie op de wereld om ons heen is enorm. Er is zóveel tv, er zijn zóveel aanbieders; iedere minuut komt er weer uren aan video bij – zeer wisselend van kwaliteit en betrouwbaarheid. De Lagarde is opgericht om je te wijzen op de beste series, documentaires en films, met name op de streaming platforms als Netflix en NPO Plus. Drama is daarbij net zo belangrijk als documentaire, omdat beide genres iets zeggen over de tijd waarin we leven.

Waar we vandaan komen

De Lagarde wordt gemaakt vanaf de redactie van de VARAgids – er worden ook veel verhalen tussen het blad en de site uitgewisseld (abonnee worden? Graag!). Recensenten van de Lagarde schrijven vanuit hun deskundigheid soms ook voor het blad en andersom. De naam ‘de Lagarde’ is een verwijzing naar Alfred Lagarde, de rock-’n-rollste dj uit de geschiedenis van Nederland.

Over onze onafhankelijkheid

Ons platform wordt gemaakt vanaf de BNNVARA-burelen, maar de recensenten zijn volkomen onafhankelijk in hun oordeel – anders zouden onze kijktips weinig waard zijn. Om alle schijn van partijdigheid te voorkomen, recenseren we géén eigen BNNVARA-producties (met uitzondering van buitenlandse series die door BNNVARA zijn aangekocht). Je mag natuurlijk wel naar BNNVARA-producties kijken, graag zelfs!

Sluit je aan

De Lagarde wordt helemaal gefinancierd door leden van BNNVARA en komt dus níet met NPO-geld tot stand. Als je lid wordt van BNNVARA, help je de Lagarde vooruit. Lid worden kan hier (doen hoor, het helpt ons echt!).

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!