Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Wie is de Mol S19: de leader ontrafeld

  •  
30-12-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
134 keer bekeken
  •  
WIDM tuktukstraat
Nog geen minuut duurt de leader van Wie is de Mol – het filmpje dat een paar weken vóór de start van seizoen 19 werd vrijgegeven. Daaruit valt al een hoop op te maken.
Brug (aflevering 1)
In het noordwesten van Colombia ligt de Puente de Occidente (op anderhalf uur rijden van Medellín), een opvallende loopbrug over rivier de Cauca. Bij deze opdracht is nog geen kandidaat naar huis gestuurd, we zien namelijk tien kandidaten de brug op rennen (seconde 9). En we zien kandidaat Rick Paul van Mulligen bij de reling staan (seconde 10), druk in de weer met een opdracht (haalt hij daar een geldbedrag uit het water?!).


Persfoto
Vooraf verspreidde AVROTROS een persfoto van de kandidaten bij elkaar op een pleintje. Op wieisdemol.com heeft ene Molzkovicz uitgezocht waar de groepsfoto is gemaakt: in Parque La Chinca in het stadje Santa Fé de Antioquia. Die informatie klopt als een bus, het is ook vlakbij de bekende brug die we beschreven.


Wanneer we met Google Street View van daaruit verder zoeken, komen we al snel op plekken waar de camerashots van de kandidaten uit de leader zijn gemaakt. In het straatje Carrera 13 bijvoorbeeld, daar staat Evelien de Bruijn tegen een muur. Evi Hanssen staat naast wat takken direct naast het pleintje bij Parque La Chinca.
Dansers
Twee huizenblokken verder, het pleintje aan Calle 10 bij Catedral Basílica de la Inmaculada Concepción , is de locatie voor het dansspel met een mariachiband (seconde 26).


Het pleintje is onlangs opgeknapt ( in Google Street View staan oude beelden ), onder meer met nieuwe bestrating en lantaarns. Dit pleintje is de locatie voor het spel met de dansers. Het dansspel zit dus ook aan het begin van de serie, als de club nog compleet is en geen enkele kandidaat is afgevallen (immers in hetzelfde dorp gefilmd als de groepsfoto waar iedereen nog op staat). Het shot van boven is ongeveer zo gefilmd dat de bovenkant van het kader ook echt het noorden is. De lange schaduw van de straatverlichting, wijzend naar het oosten, duidt erop dat dit shot vlak voor zondondergang is gedraaid.


Hetzelfde pleintje is trouwens ook de plek voor het groepsshot van de kandidaten helemaal aan het einde van de leader (seconde 48) – een ander pleintje dan op de persfoto dus. Deze 360-foto laat de dansplek en het pleintje van het groepshot zien.
7959.w1440.0.1a767b2
7965.w1920.0.3d13886
7961.w1440.0.d641703
7968.w1429.0.4d5bbcb
7960.w1440.0.0e58d79
7969.w1426.0.4ec96d7
7963.w1440.0.ae4ddbd
 
Licht
In Medellín, de tweede stad van Colombia (en decor van de Netflix-hit Narcos ), wordt een opdracht met lampen uitgevoerd. In de leader zien we een droneshot (op 32 seconden) van de rotonde bij de Centro Cívico de Antioquia ( klik hier voor de Googe-Maps-locatie ).


Het shot daarna (33 seconden), met negen lichten die de lucht in schijnen, laat hetzelfde gebied in Medellín zien – we herkennen het stadhuis en de stedelijke rechtbank in het donker. Denk: negen kandidaten die met negen lampen een tiende kandidaat iets duidelijk moeten maken.


Waterval
Er zitten nog twee aanwijsbare hints in de leader verstopt. De waterval is vrij ingewikkeld te herkennen, want een waterval ziet er geen dag hetzelfde uit. Waarschijnlijk is het de Cascadas de Juan Curi , waar kandidaten van abseilen (een metertje of zeventig naar beneden!).

Tuktuk
In dit seizoen ook een opdracht met tuktuks die door straatjes dwalen (seconde 12). Er zijn niet zoveel plekken in Colombia waar tuktuks te huur zijn, dus met die zoekopdracht komen we al snel uit in Barichara , een heel stuk oostwaarts van de andere herleidbare opdrachten.


Barichara is een van de grootste toeristische trekpleisters van Colombia. In het centrum van het dorpje staat een kerk, met een pleintje ervoor, dáár vindt onder meer de tuktuk-optocht plaats.


Van bovenaf zien we vier tuktuks, twee met een geel dak met een cirkel, een met een zwart dak en een driekhoekje, een rode met een driehoekje (een rood vlak met een wit driehoekje = YouTube-logo; vlogger Nikkie de Jager is de Mol, zo gaat online de theorie!).

Strand, water etc.
Wat we verder nog zien (en wat dat kan betekenen): drie drijvende vlotten (seconde 5), getrokken door kleine scheepjes (drie stuks; het finalespel?); een strandshot met fakkels, waarin fiches met cijfers (bedragen?) worden verbrand (seconde 16); Colombianen die met vlotten en boten door ondiep water slepen (seconde 21); motorrijders die tussen olievaten (met geld erop?) op het zand scheuren (seconde 36); een joker die met een beitel wordt gespleten – misschien kunnen twee spelers een joker delen (seconde 39)?
7966.w1440.0.9fc383b
7964.w1440.0.f2039dc
7967.w1440.0.a00e705
7970.w1428.0.ab5fe27
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!