Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Thunder Force: onzinnig en flauw

  •  
09-04-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Thunder Force
Matige komedie doet vooral verlangen naar de tijd dat Melissa McCarthy nog grappig was.
Acteur en filmmaker Ben Falcone bevindt zich sinds 2014 niet alleen in een romantisch maar ook in een zakelijk huwelijk met komiek Melissa McCarthy. De twee maken sindsdien met wisselend financieel succes komediefilms. Denk aan The Boss (2016) en Superintelligence (2020). Falcone schrijft telkens het scenario en regisseert, McCarthy speelt de hoofdrol. Zo ook in Thunder Force. Lydia (McCarthy) en Emily (Octavia Spencer) groeien op in het Chicago van de jaren tachtig – een stad die onder vuur ligt door een bende met superkrachten genaamd ‘The Miscreants’ (De Ongelovigen). Emily is een typische nerd die het goed doet op school maar om haar intellectuele talenten wordt gepest; de lompe Lydia neemt het voor haar op.
Tussen de twee (de jongere versies van McCarthy en Spencer zijn knap gecast) ontstaat een bijzondere band. Totdat ze uit elkaar groeien. Voor Lydia ligt een baan als heftruckchauffeur in het verschiet. Ze houdt van bierdrinken en hardrock luisteren. De iets fijnzinnigere Emily werkt zich omhoog in de academische wereld en ontwikkelt uiteindelijk een apparaat waarmee superkrachten geïmplanteerd kunnen worden in mensen. Waarmee een droom in vervulling gaat: sinds haar jongere jaren wilde Emily een instrument bedenken waarmee De Ongelovigen – die in het heden nog steeds voor gevaar zorgen in Chicago – zouden kunnen worden bestreden. Maar als Lydia toenadering zoekt tot haar jeugdvriendin – en per ongeluk in het apparaat belandt, een soort tandartsstoel – dan heeft ook zij ineens bijzondere krachten.
Thunder Force
Emily kan zichzelf onzichtbaar maken en krijgt van haar dochter een magische taser; Lydia is – net als toen op de basisschool – megasterk. Samen nemen ze het op tegen de bad guys, die worden aangevoerd door de cartooneske Bobby Cannavale. Terwijl Lydia een oogje krijgt op een crimineel c.q. krabmens gespeeld door Jason Bateman. Het klinkt allemaal onzinnig omdat dit het ook is. Op enkele geestige oneliners na (‘Heet hij de krab? Wat is zijn kracht? Dat hij heerlijk smaakt als je hemt bakt in gesmolten boter?’), en wat gekke bekken van McCarthy, valt Thunder Force in de categorie meer van hetzelfde.
Thunder Force
Maar misschien is het wel onrealistisch om van de tandem Falcone-McCarthy meer te verwachten, in artistiek opzicht. Misschien is dit wat het is. Dan kan je alleen maar concluderen dat Thunder Force vooral is gemaakt voor McCarthy’s fanbase, hoewel de vraag rijst of die de gezapige films van de komiek, die ooit nog acte de présence gaf in films als Bridemaids, nog wel trekken. De geschiedenis zal het leren.
Thunder Force, vanaf 9 april 2021 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!