Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Princess Switch: voorspelbaar, maar wel vermakelijk

  •  
17-11-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Princess Switch
De film combineert dé drie succesingrediënten voor een romantische kerstfilm: royals, een dorpsgevoel en natuurlijk romantiek.
The Princess Switch is de nieuwste toevoeging aan het romantische kerstfilm-aanbod van Netflix. Doordat de hoofdpersonen dubbelgangers zijn, geeft de film ook een knipoog naar The Parent Trap. Er is zelfs een geheime begroeting tussen Stacy en de dochter van haar beste vriend.
Stacy de Novo (Vanessa Hudgens) is een banketbakker uit Chicago die naar het fictieve Europese land Belgravië reist om deel te nemen aan een belangrijke internationale bakwedstrijd. Ze is opgegeven door haar beste vriend en compagnon Kevin Richards (Nick Sagar; Shadowhunters). Daar botst ze tegen haar dubbelganger Margaret Delacourt, hertogin van Montenaro (ook Hudgens).
7523.w1920.0.205756d
Margaret staat op het punt te trouwen met prins Edward (Sam Palladio; Nashville, Humans), maar wil graag ervaren hoe het is om een ‘gewone’ vrouw te zijn. Het is haar idee om twee dagen van plaats te ruilen met Stacy.
7522.w1696.0.08364ac
Anders dan in andere films waar iemand uit een hogere sociale klasse onder de ‘gewone’ mensen komt, gaat het Margaret goed af als Stacy. Andersom zorgt Stacy voor wat charmante stunteligheid als de hertogin. Ze zorgt voor opschudding in het koninklijk huis, omdat ze aandringt op meer persoonlijkere betrokkenheid bij het liefdadigheidswerk van de royals. ‘Plan een bezoek, leer de mensen kennen’, zegt zij tegen Edward.
Ook zorgt zij dat hij wat aan wat kritische zelfreflectie doet, met betrekking tot zijn seksistische opmerking dat Margaret zich maar ‘niet met zaken rondom internationale handel bezig zou moeten houden wanneer zij een trouwerij dient te plannen'.
7524.w1696.0.d1ff0e4
Ondanks de soms absurditeiten in het verhaal en het voorspelbare einde, is de film geheel in het succesvolle kerstfilm-model gegoten en daardoor vermakelijk om naar te kijken.
En als een soort ‘easter egg’ (of reclame) kijken de personages ook in deze film, net als in The Holiday Calender, naar de Netflix-film A Christmas Prince, die binnenkort ook nog een vervolgfilm krijgt.
The Princess Switch, vanaf 16 november 2018 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!