Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Package: vulgaire taferelen en non-stop penisgrappen

  •  
11-08-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
150 keer bekeken
  •  
The Package
Een afgehakte penis zorgt voor rampzalige situaties in de tienerkomedie The Package.
Twerken met moeder natuur, een snor die eruit ziet 'alsof je Ed Sheerhans schaamhaar hebt gedronken', en een afgehakte penis in een koelbox. De wilde taferelen in The Package zijn ontdaan van enige subtiliteit.
Het uitgangspunt van de film is de Amerikaanse spring break-traditie. De voorjaarsvakantie is het uitgelezen moment om hard te feesten en te drinken. Voor middelbare scholieren Jeremy (Eduardo Franco) en Donnie (Luke Spencer Roberts) lijkt een kampeertrip voor jongens een goede manier om Sean (Daniel Doheny) te verwelkomen van zijn studie in Duitsland. Totdat Jeremy onhandig zijn vrienden meedeelt dat zijn tweelingzus Becky (Geraldine Viswanathan) hen zal vergezellen samen met haar beste vriendin Sarah (Sadie Calvano), die toevallig Donnies hyperkritische ex-vriendin is. Tijdens de kampeertrip hakt Jeremy per ongeluk zijn geslachtsdeel af en zetten zijn vrienden alles op alles om hem te redden.
6349.w2208.0.07672eb
Regisseur Jake Szymanski (Mike and Dave Need Wedding Dates) toont een aaneenschakeling van snel escalerende (komische) situaties. Hoewel niet alle momenten even effectief zijn - de uitkomst van deze capriolen is duidelijk - laten ze in een sneltreinvaart zien hoe de vrienden onverwachte obstakels overwinnen om hun toewijding aan Jeremy te bewijzen.
Doheny – eerder te zien in de Netflix Original Alex Strangelove – is solide met zijn onhandige charme. Het zijn echter vooral Franco en Viswanathan - de tweeling - die het sterkst spelen. Franco steelt scènes vanuit een ziekenhuisbed. Het zijn de meer surrealistische momenten in The Package. Een doorlopende grap is dat Jeremy gelooft dat het lot van zijn afgehakte penis is gebonden aan de verwelkende bloem op zijn nachtkastje. Zijn tweelingzus Viswanathan heeft een messcherp gevoel voor timing dat perfect werkt in combinatie met het spel van Doheny.
6350.w2208.0.e49caae
The Package is de ultieme tienerkomedie: minderjarig alcoholgebruik, vallen in meren, verliefdheden, mega condooms en stijve penissen. De chemie tussen de personages en de potentieel interessante wendingen in het script worden verdrongen door het feit dat de makers een penis in iedere situatie het grappigst vinden. Een goede penisgrap is vermakelijk, maar de film heeft bijna geen momenten waarop het script de verwachtingen probeert te ondermijnen om een (penis)grap te vertellen die niet oppervlakkig is. En in een negentig minuten durende film waarin de grappen erg voor de hand liggen is dit vrij vermoeiend. The Package is uiteindelijk één doorlopende penisgrap.
The Package, vanaf 10 augustus op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!