Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Other Side of the Wind onthult trailer

  •  
29-08-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
The Other Side of the Wind
De allerlaatste film van de legendarische regisseur Orson Welles is vanaf 2 november te zien op Netflix.
Orson Welles (het door hem geregisseerde Touch of Evil staat nu op Netflix) begon in de jaren zeventig aan de opnamen van de film, maar door allerlei (financiële) rampspoed werd The Other Side of the Wind helaas nooit afgerond en uitgebracht. Totdat producent Frank Marshall (vooral bekend van zijn samenwerkingen met Steven Spielberg) vorig jaar de originele filmrollen uit een kluis in Parijs wist te halen en een team (met onder anderen de Oscarwinnende editor Bob Murawski) samenstelde om de prent alsnog af te maken. The Other Side of the Wind draait om de verguisde regisseur J.J. 'Jake' Hannaford (John Huston), die na een lang verblijf in Europa terugkeert naar het inmiddels compleet veranderde Hollywood, waar hij zijn grote comeback-film wil maken. Bijrollen zijn er voor Peter Bogdanovich, Susan Strasberg en Oja Kodar.
The Other Side of the Wind wordt komende vrijdag voor het eerste vertoond op het Venice Film Festival. Vanaf 2 november is de film ook wereldwijd te zien op Netflix.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!