Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Night Comes for Us: bloedige Indonesische actiefilm

  •  
21-10-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
64 keer bekeken
  •  
The Night Comes for Us
In de Indonesische actiefilm wordt een klassiek verhaal gebruikt om buitengewoon nauwkeurig gechoreografeerde vechtscènes te laten zien.
The Night Comes for Us (geschreven door Timo Tjahjanto; Headshot) is de eerste Netflix Original uit Indonesië. De film begint met een tekstuele inleiding dat de TRIAD tachtig procent van smokkelactiviteiten in Zuidoost-Azië bezit. Om dit te kunnen waarborgen is er een eliteteam opgesteld dat bestaat uit mannen en vrouwen die opereren onder de naam ‘The Six Seas’.
'Als je één van de Six Seas bent vergeef je niet, laat je niemand leven. Mijn lot was om dood en verderf te brengen', zegt Ito (Joe Taslim; The Raid, Fast and the Furious 6). Met het redden van de jonge Reina (Asha Kenyeri Bermudez) tijdens de ‘cleansing’ van een vissersdorp, wilde hij zijn lot veranderen. Maar hiermee is hij tegen de TRIAD ingegaan, waardoor zij hem dood willen hebben. Ito krijgt hulp van onder anderen ‘the operator’ (Julie Estelle; The Raid 2, Headshot) om zich samen met Reina schuil te houden.
7207.w2128.0.1140284
Vanuit Macau wordt Arian (Iko Uwais; The Raid 1 en 2, Star Wars: The Force Awakens) door de lokale TRIAD-leider Chien Wu (Sunny Pang; Headshot) gevraagd om het team dat Ito uit moet schakelen te leiden. Uit een terugblik blijkt dat de twee vroeger beste vrienden waren en samen fantaseerden onderdeel van het legendarische eliteteam te worden.
7206.w2128.0.b28479f
De zoektocht naar Ito gaat gepaard met veel gewelddadige en zeer bloedige gevechten, die gecoördineerd zijn door Uwais. Bijzonder is dat er twee vrouwelijke moordenaars zijn die een relatie lijken te hebben. Opvallend, omdat de LGBT-haat in Indonesië de laatste jaren extreem toeneemt (zie recent onderzoek van Human Rights Watch ).
7208.w2304.0.b88251b
Net als in de Indonesische actiefilms The Raid en Headshot zijn het de gevechten die de film dragen. De scènes zijn nauwkeurig uitgespeeld en, door veel gebruik te maken van ‘over de schouder’ cameraperspectieven, niet langdradig.
The Night Comes For Us, vanaf 19 oktober 2018 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!