Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Soundtrack: Orange is the new black

  •  
25-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
2612844190
Orange is the new black is een van de meest succesvolle Netflix original-series. Op de soundtrack van de serie, die over een vrouwengevangenis gaat, zijn uiteraard ook veel vrouwelijke artiesten te vinden.
Zo zingt de Amerikaanse singer-songwriter het intronummer ‘You've got time’, dat ze speciaal voor Orange is the new black   schreef. Het leverde haar in 2014 een Grammy-nominatie op in de categorie ‘best song written for visual media’.
Naast dat folky nummer, komen er ook R&B-artiesten langs op de soundtrack. Zo gebruikt de serie het bekende nummer ‘Milkshake’ van Kelis en is ook de experimentele track ‘Gangsta’ van tUnE-yArDs te horen. Met toevoegingen van The Staple Singers (‘I'll take you there’) en Betty Davis (‘Walkin up the road’) is er ook wat klassieke soul en funk te horen in Orange is the new black.
De muziek uit de reeks is overigens niet exclusief door vrouwen gemaakt. Op de soundtrack van het eerste seizoen horen we bijvoorbeeld ook ‘Sunday morning’, de klassieker van The Velvet Underground met zang van Lou Reed. Beluister de soundtrack hieronder.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!