Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Soundtrack: American Gods

  •  
03-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
american gods
Wij verkozen American Gods onlangs tot de beste serie van 2017. Is de soundtrack even memorabel?
'Amazon heeft met American Gods eindelijk een franchise in handen die de concurrentie aankan met Game of Thrones. Sterker nog: de laatstgenoemde fantasy reeks verbleekt bij de aanblik van de Amerikaanse goden', was onze lofzang op het eerste seizoen van American Gods,' schreven we over American Gods – onze nummer één in dit overzicht met de beste series van 2017.
Over ieder shot is nagedacht in de reeks van Amazon, en diezelfde aandacht is ook naar de muziek gegaan. Want naast de instrumentale soundtrack, die afkomstig is van componist Brian Reitzell, zit de serie ook vol met uitstekende classic en alternative rock.
Daarbij komen grote namen voorbij: Nirvana ('Where did you sleep last night'), CCR ('Up around the bend') en The Band ('The weight', het nummer heeft een bijzondere rol in de serie). Maar we horen ook obscuurder werk van grote artiesten, zoals Tom Waits ('Tango til they're sore'), Nick Cave ('Death is not the end') en David Bowie ('Cat people'). 
Beluister de soundtrack van American Gods hieronder.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!